IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на "Алтерко" са приели смяната на името и издаването на служителски акции*

Срокът за провеждане на увеличението на капитала е 31 декември 2023 г.

10:51 | 20.06.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Акционерите на „Алтерко“ АД са приели увеличението на капитала на дружеството със служителски акции и промяната на името на компанията на извънредно общо събрание, което се е състояло на 19 юни.

Заседанието се състоя седмица след провеждането на редовното общо събрание, на което акционерите гласуваха брутен дивидент от 0,25 лева на акция.

Името на дружеството се променя на „Шелли Груп“ АД, по бранда на популярните продукти за автоматизация Shelly. Заради промяната на името се променя и уставът на компанията, в който то ще бъде вписано.

Избран е и регистриран одитор за 2023 г. – точка, която не беше разгледана на редовното общо събрание, проведено на 12 юни. Одиторът, предложен от ръководство и одобрен от акционерите, е „Делойт Одит“ ООД.

Увеличение на капитала със служителски акции

„Алтерко“ планира да увеличи капитала си от 17 999 999 лева на до 18 050 980 лева, като ще предложи на служители 50 981 броя акции с номинал по 1 лев. Емисионната стойност на акциите също е по 1 лев за брой.

Акциите ще могат да се купят от служители на трудов договор в компанията. Служителите ще могат да запишат минимум по 1 акция. Срокът за провеждане на увеличението е 31 декември 2023 г.

Предлагането ще се счита за успешно, ако е записана поне 1 акция. Ако няма записани и платени акции, подписката ще се счита за неуспешна.

Със служителските акции „Алтерко“ иска допълнително да стимулира и ангажира служителите и да им осигури инвестиционна възможност.

Посредник по процедурата е „Карол“ АД.

В последната година акциите на „Алтерко“ поскъпват с почти 50%, а пазарната капитализация достига 493,2 млн. лева.

Формиране на оперативен борд

От „Алтерко“ междувременно обявиха, че съветът на директорите е решил да въведе оперативен борд.

Новата структура в управлението има за цел да подпомогне по-добрата координация в стратегическото управление и оперативната дейност.

В оперативния борд влизат двамата изпълнителни директори Димитър Димитров и Волфганг Кирш, както и Мирче Атанасовски, главен търговски директор на групата, Светозар Илиев, главен финансов директор на групата, Иван Захов, главен маркетинг директор на групата и Леон Крали, главен технически директор на групата.

* Допълнена информация!

Свързани компании:

Шелли груп АД(SLYG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:50 | 20.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още