IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Аукционът за непродадените права за увеличението на капитала на "Бианор Холдинг" ще е на 22 юни

Ще бъдат предложени 95 419 права, срещу които не са записани акции

18:36 | 21.06.23 г.
Снимка: БФБ АД
Снимка: БФБ АД

На 22 юни ще се състои аукционът за непродадените права на „Бианор Холдинг“ АД за увеличението на капитала на дружеството, съобщават от БФБ-София.

На аукциона ще бъдат предложени 95 419 права, срещу които не са записани акции.

Аукционът се осъществява посредством въвеждане на пазарна поръчка за продажба на цялото количество неупражнени права от страна на борсовия член, обслужващ увеличението на капитала. Поръчката се въвежда в рамките на 1 (една) минута от началото на фазата на въвеждане на поръчки на съответния аукцион. Продължителността на фазата на въвеждане на поръчки е от 13:15 ч. до 13:45 ч.

„Бианор Холдинг“ увеличава капитала си заради две придобивания, които договори през месец март. Публичното дружество купува компаниите "Айтидо Технолоджис” ООД (ITIDO) и “Дейтабрийд” ЕООД (Databreathe) за все още необявена сума.

Ръководството на „Бианор Холдинг“ обяви, че планира придобивания в края на миналата година. Във връзка с това решение акционерите одобриха капиталът на дружеството да може да се увеличи с до 25 млн. лева за срок до 5 години след вписването на решението в Търговския регистър.

Дружеството разглежда и други възможности за сделки.

С текущата процедура по увеличение на капитала „Бианор Холдинг“ търси до 9,265 млн. лева от инвеститорите. Компанията предлага 545 хил. акции с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 17 лева. Предлагането ще се счита за успешно, ако бъдат записани и платени най-малко 106 хил. акции (малко под 20% от предложените акции), т.е. ако бъдат набрани 1,8 млн. лева.

В последната година акциите на „Бианор Холдинг“ поевтиняват с 10%.

Свързани компании:

Бианор Холдинг - права(BNR1)

Бианор Холдинг АД(BNR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:59 | 21.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още