IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Индексите на Wall Street започват седмицата с ръстове в очакване на нови данни*

Очаква се индексът за потребителските цени на САЩ да бъде обявен в сряда, следван от индекса на цените на производител ден по-късно, започва и сезонът на отчетите

17:40 | 10.07.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Водещите индекси на Wall Street започват новата седмица с ръстове, опитвайки се да се възстановят от загубите през предходната, съобщава CNBC. Инвеститорите се готвят за поредица данни по-късно през седмицата, включително за инфлацията, както и за новия сезон на отчетите за второто тримесечие.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average напредва с над 160 пункта (0,5%). Широкият измерител S&P 500 пък е напред с 0,2%, а технологичният Nasdaq Composite с 0,1%.

Очаква се индексът за потребителските цени на САЩ да бъде обявен в сряда, следван от индекса на цените на производител ден по-късно. По-рано миналата седмица актуалните данни за пазара на труда увеличиха притесненията за възможни нови увеличения на лихвите от Федералния резерв.

Миналата седмица S&P 500 се раздели с 1,2%, а Nasdaq Composite и Dow със съответно 0,9% и 2%.  

Инвеститорите са в очакване и на поредица отчети тази седмица. Финансовите гиганти BlackRock, JPMorgan Chase, Wells Fargo и Citigroup ще представят данни идните дни, постоявайки начало на новия сезон на отчетите.

Акциите на Citigroup и JPMorgan поскъпват съответно с 0,9% и 1,7%, докато тези на Wells Fargo  поевтиняват с 0,4%.

При американските държавни ценни книжа доходността по 10-годишните облигации намалява до 4,03%, докато тази по 30-годишните расте до 4,042%.

Доларовият индекс пък се свива леко до 102,22 пункта.

На стоковите пазари цената на петрола е на червено. Фючърсите върху международния бенчмарк Брент изтриват 0,2% от цената си до 78,31 долара за барел, а тези върху американския сорт WTI – 0,3% до 73,66 долара за барел.

Златото, на свой ред, също поевтинява с 0,2% до 1929,5 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:30 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:40 | 10.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още