IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ПИБ временно отлага издаването на облигациите за 300 млн. евро

Причината за решението е геополитическата ситуация, както и състоянието на пазарите и очакванията на инвеститорите, посочват от банката

18:28 | 23.10.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

„Първа инвестиционна банка“ АД (ПИБ) временно ще отложи издаването на емисията облигации за 300 млн. евро, която обяви на 11 септември, съобщават от банката чрез БФБ-София.

Кредиторът посочи миналия месец, че е възложил на Citibank London (Великобритания), Landesbank Baden-Württemberg (Щутгарт, Германия) и Raiffeisen Bank International AG (Виена, Австрия) да действат като водещи мениджъри с цел организиране на срещи с потенциални инвеститори.

Емисията се планираше да отговаря на минималните изисквания за собствен капитал на банката, както и да е „зелена“, с падеж 3 години и възможност за упражняване на кол опция след втората година.

Банката посочва в съобщението си, че предвид геополитическата ситуация, състоянието на пазарите и очакванията на инвеститорите управителният съвет е решил да отложи откриването на емисията.

От ПИБ отбелязват в съобщението, че емисията, при осъществяването ѝ в бъдеще, ще е рекордна за българска банка.

В последната година акциите на ПИБ поскъпват с над 36%, а пазарната капитализация на банката достига почти 375,7 млн. лева.

Свързани компании:

ТБ Първа Инвестиционна Банка(FIB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:29 | 23.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още