IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БФБ получи лиценз за организиране на краудфъндинг платформа

Борсата, "Централен депозитар" и "Клиър Екс" са основни акционери в „Колективно финансиране“ АД

12:36 | 10.11.23 г.
Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg
Снимка: Jasper Juinen/Bloomberg

Комисията за финансов надзор (КФН) е издала лиценз на свързано с БФБ-София дружество, което е в процес на учредяване, за организиране на краудфъндинг платформа. Това се вижда от решенията на Комисията, публикувани на сайта ѝ, и от съобщение на борсата.

Лицензът е издаден на компания, чието седалище е на адреса на БФБ-София.

В решението на КФН се посочва, че лицензът е издаден за предоставяне на услуги за колективно финансиране с право да се извършват следните услуги: улесняване на отпускането на заеми; пласиране без твърд ангажимент на прехвърлими ценни книжа за целите на колективно финансиране.

Краудфъндинг платформата „Колективно финансиране“ АД ще улеснява финансирането на иновативни бизнес проекти, посочват от борсата в съобщението си.

БФБ, заедно с „Централен депозитар“ АД и „Клиър Екс“ са основни акционери в „Колективно финансиране“ АД. 

Новата краудфъндинг платформа ще допринесе за разширяване на инвестиционните възможности, което e в унисон със стремежа на Българска фондова борса да подкрепя иновациите и да предложи модерни финансови инструменти, осигуряващи добавена стойност за всички пазарни участници, допълват от борсата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:32 | 10.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още