IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ралито на Wall Street не успя да се прехвърли на борсите в Азия

Основните индекси в региона поеха в различни посоки по време на сесията в четвъртък

11:47 | 23.11.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Пазарите в Азиатско-Тихоокеанския регион приключиха сесията без единна посока, след като Wall Street посрещна Деня на благодарността с мащабно рали, пише CNBC.

Повече от половината от акциите, търгувани на Нюйоркската фондова борса, поскъпнаха в сряда. Технологичният Nasdaq също напредна значително, като 62,9% от акциите в индекса поскъпнаха. Компаниите с малка и средна пазарна капитализация се представиха по-добре отколкото в сряда, като цената на книжата им се повиши със съответно с 0,7% и 0,6%.

Таблица: CNBC Таблица: CNBC

На пазара в Австралия индексът S&P/ASX 200 се понижи с 0,62% и завърши сесията на ниво от 7029,2, удължавайки губещата си серия от сряда.

Бизнес активността в страната се е свила с по-бързи от очакваните темпове през ноември, сочат предварителни оценки на Judo Bank. Общият индекс на мениджърите по поръчките в Австралия е спаднал до 46,4 през ноември от 47,6 през октомври.

В доклада на банката се отбелязва, че спадът се дължи главно на "по-резките спадове при новите предприятия както във фабричния сектор, така и в сектора на услугите".

Показателят Kospi в Южна Корея отбеляза четвърти пореден ден на ръст, повишавайки се с 0,13% до 2514,96 пункта, а индексът Kosdaq с по-малка капитализация напредна с 0,17% до 815,98 пункта.

Хонконгският Hang Seng записа ръст от 0,92% в последния час на търговията си, а референтният индекс CSI 300 в континентален Китай се повиши с 0,48%, завършвайки деня на ниво от 3561,52 пункта.

Акциите на китайския технологичен гигант Alibaba в Хонконг поевтиняха с 0,26% след новината, че основателят Джак Ма е отложил плановете си да намали дела си в компанията за електронна търговия, след като цената на акциите се понижи.

Пазарите в Япония са затворени заради официален празник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:31 | 23.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още