IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на "Софарма" са одобрили шестмесечния дивидент от 0,9 лв. на акция

Общата сума, която ще бъде изплатена на акционерите, е почти 109,2 млн. лева

16:55 | 24.11.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Общото събрание на акционерите на „Софарма“ АД е одобрило на извънредно заседание изплащането на дивидент в размер на 0,9 лева на акция, съобщават от дружеството чрез Бюлетин Investor.

Дивидентът е за първото шестмесечие на 2023 г. Общата сума, която ще бъде изплатена на акционерите, е почти 109,2 млн. лева.

Сумата до пълния размер на дивидента над финансовия резултат за първото полугодие на 2023 г. ще е за сметка на допълнителните резерви на дружеството въз основа на изготвения от съвета на директорите доклад.

Преди да гласуват дивидента, акционерите на фармацевтичната компания са приели финансовия отчет за първото шестмесечие на годината. Дружеството отчете почти 66 млн. лева консолидирана печалба за шестмесечието в сравнение с почти 46,3 млн. лева година по-рано при над 924,3 млн. лева общи приходи. Индивидуалният резултат е печалба в размер на 37,1 млн. лева и приходи за почти 140,9 млн. лева.

Право да получат дивидент имат лицата, вписани в регистъра на „Централен депозитар” АД като акционери на 14-ия ден след деня на общото събрание. Датата е 8 декември 2023 г.

Началната дата за изплащане на дивидента е 22 януари 2024 г.

Дивидентът ще се изплаща чрез инвестиционните посредници и “Юробанк и Еф Джи - България” АД (Пощенска банка).

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:50 | 24.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още