IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестиции на развитите фондови пазари на страните от Г-7 и Хонконг

Топ компании с висока пазарна капитализация от водещите световни индекси в един фонд

08:59 | 05.12.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

Възможност за реализиране на висока доходност предлага националният договорен фонд (НДФ) „Капман Г-7 & Хонконг“, чиято дейност е свързана с колективно инвестиране в прехвърляеми ценни книжа чрез публично предлагане на дялове от Управляващото дружество "Капман Асет Мениджмънт" АД.

Фондът е от отворен тип и прилага “пасивно управление” – инвестиционен подход, съгласно който се извършват инвестиции в дялови ценни книжа, които се намират сред първите десет места по пазарна капитализация на съответния борсов индекс на държавите от Г-7: Съединени американски щати (индекс S&P 500), Канада (индекс S&P/TSX), Обединено кралство (индекс FTSE 100), Германия (индекс DAX), Италия (индекс FTSE MIB), Франция (индекс CAC 40) и Япония (индекс Nikkei 225), както и Специален административен район Хонконг (индекс Hang Seng).

НДФ „Капман Г-7 & Хонконг“ стартира дейността си на 4 април 2023 г. на основание решение № 208 – НИФ от 16.02.2023 г. на Комисията за финансов надзор. Банка депозитар на фонда е ТБ „Обединена Българска Банка“ АД. Нетната стойност, емисионната стойност и цената на обратно изкупуване се изчисляват и оповестяват всеки вторник от месеца. Те се основават на оценка на активите на фонда за понеделника от съответната седмица и по тези цени се изпълняват подадените поръчки за записване и обратно изкупуване през дните от понеделник до петък включително от предходната седмица.

Инвестицията в дялове на национален договорен фонд “Капман Г-7 & Хонконг” е подходяща за инвеститори, които търсят реализиране на висока доходност чрез постигане на стабилен ръст на стойността на инвестициите в НДФ с цел нарастване на стойността на един дял. Инвестиционният хоризонт на НДФ е около 5 години. Инвеститорите имат право по всяко време (и преди края на препоръчителния период) да подадат поръчка за обратно изкупуване на дяловете им. Предсрочното обратно изкупуване на дяловете не се отразява на рисковия профил на НДФ.

Доходите на местните физически и юридически лица, когато са реализирани при обратно изкупуване на дялове на НДФ "Капман Г-7 & Хонконг", са необлагаеми.

Предупреждение:

Настоящото представлява маркетингово съобщение. НДФ “Капман Г7 & Хонконг” не е колективна инвестиционна схема по смисъла на ЗДКИСДПКИ. Моля, прегледайте проспекта и общия информационен документ на НДФ “Капман Г-7 & Хонконг” преди вземането на окончателно инвестиционно решение. Документите са достъпни на български език на интернет страницата на "Капман асет мениджмънт" АД, като при поискване могат да бъдат получени безплатно на хартиен носител в офиса на управляващото дружество, всеки работен ден в рамките на работното време.

Инвестирането в дялове на НДФ освен ползи носи и определени рискове, като ликвиден, оперативен, лихвен, валутен, политически риск, макроикономически риск, валутен риск, риск от концентрация и др. Пълна информация за рисковете, относими към дейността на НДФ “Капман Г-7 & Хонконг”, е описана в Проспекта на Фонда.

Водещата инвестиционна цел на НДФ „Капман Г-7 & Хонконг” е нарастване на стойността на инвестицията в дялове. Въпреки това не се гарантират печалби и съществува риск за инвеститорите да не си възстановят пълния размер на вложените средства. Инвеститорите следва да имат предвид, че инвестицията в дялове на НДФ не е банков депозит и тя не е гарантирана съгласно Закона за гарантиране на влоговете в банките или от някакъв друг вид гаранция. Стойността на дяловете на фонда и доходът от тях може да се понижат. Не се гарантират печалби и съществува риск за инвеститорите да не си възстановят пълния размер на инвестираните средства. Предходните резултати на НДФ (ниво на възвращаемост) нямат връзка с бъдещите му резултати и не са достатъчни за вземане на решение за инвестиране в дялове на НДФ. Бъдещите резултати подлежат на данъчно облагане, зависещо от личното положение на всеки инвеститор и може да се промени в бъдещи периоди,

Последна актуализация: 09:00 | 05.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още
Финанси виж още