IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Шелли груп" увеличава повече от два пъти продажбите на Черния петък

Дружеството потвърждава финансовата си прогноза за тази година

11:26 | 06.12.23 г.
Снимка: Шелли Груп АД
Снимка: Шелли Груп АД

Производителят на IoT устройства „Шелли груп“ АД потвърждава прогнозата си за резултатите за 2023 г., след като отчита увеличение на продажбите на Черния петък от повече от два пъти.

Продажбите на Черния петък се увеличават със 115% до 14,5 млн. евро (28,4 млн. лева), отчита дружеството. Над два пъти е повишението и на продадените устройства за автоматизация на дома, които достигат 1,1 млн. броя, се посочва в съобщението, публикувано на сайта x3news.com.

Продуктите за отчитане и намаляване на потреблението на енергия, както и устройствата от типа "plug-and-play" са в основата на растежа.

Най-големи продажби са регистрирани в Германия, Италия и Испания, а страните с най-бърз растеж са Франция и Обединеното кралство.

Заради резултатите от Черния петък „Шелли груп“ потвърждава прогнозата си за 2023 г. Компанията очаква увеличение на продажбите с 51% до 72 млн. евро (140,8 млн. лева) и ръст на печалбата преди лихви и данъци с 63,5% до 17 млн. евро (33,2 млн. лева).

Според дружеството то ще може да постигне заложената цел за приходи над 200 млн. евро и печалба преди данъци и лихви от 50 млн. евро до края на 2026 г.

„Шелли груп“ почти удвоява цената на акциите си в последната година. Пазарната капитализация на дружеството е малко под 731,1 млн. лева.

Свързани компании:

Шелли груп АД(SLYG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:24 | 06.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още