IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Уебит ИН" обяви две нови инвестиции

Дружеството е участвало в инвестиционни рундове на производител на добавка за добитък за намаляване на метана и образователна платформа, активна в Близкия изток

16:12 | 14.12.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

„Уебит Инвестмънт Нетуърк“ АД е осъществило още две инвестиции – в базираната в САЩ компания CH4 Global, която произвежда хранителна добавка за добитък с цел намаляване на производството на метан в животновъдството, и образователната платформа от Близкия изток iSchool, съобщават от дружеството.

С това дружеството осъществи общо четири вложения след листването си на пазар beam на БФБ-София в средата на 2022 г., става ясно от съобщенията, публикувани на сайта x3news.com.

И двете компании са сред шестимата победители в зимното издание на състезанието за стартъпи Founders Games. Финалът се проведе в Давос по време на традиционния ежегоден икономически форум.

Преди това „Уебит Инвестмънт Нетуърк“ инвестира в компанията Elephant in a Box, която разработва иновативен, 100% биоразградим и рециклируем материал за мебелната и строителната индустрия, и в 360 VUZ, която поддържа най-голямата библиотека от 360 градуса видео съдържание в света.

Хранителна добавка за животни за намаляване на излъчвания метан

CH4 Global разработва продукти от определен вид водорасли за намаляване на негативното въздействие върху климата от отделяния метан от животновъдството.

Компанията е затворила инвестиционен кръг за 45 млн. долара. Кръгът е ръководен от Закари Богу от DCVC и Доналд Томпсън, бивш президент и главен изпълнителен директор на McDonald's Corporation, от Cleveland Avenue.

CH4 Global комерсиализира продуктите си, след като в края на септември мултинационалният конгломерат Lotte International обяви стратегическо партньорство с компанията. В резултат на това партньорство технологията на CH4 Global ще се внесе в Южна Корея. Водят се консултации с правителството и предстои продуктът да премине регулаторно одобрение, става ясно от съобщението. Добавката ще бъде ползвана от австралийска ферма на Lotte за до 7000 глави едър рогат добитък.

Намаляването на емисиите на метан с 45% до 2030 г. може да помогне за постигането на целта на Парижкото споразумение за ограничаване на глобалното затопляне до 1,5°C. Патентованото решение на CH4Global може да допринесе директно за постигането на една трета от тази цел, допълват от българското дружество.

Според Глобалната оценка на метана, публикувана през 2021 г., емисиите на метан от добитък са най-големите източници на селскостопански емисии в световен мащаб. Една крава може да произвежда до 120 кг метан годишно.

Обучение за дигитални умения

Образователната платформа iSchool учи деца от първи до дванайсети клас на дигитални умения. Основният пазар на платформата е Близкият изток, като потенциалните клиенти са около 100 млн. души.

Очакванията са тази година платформата да реализира над 3 млн. долара приходи. В момента чрез нея се обучават около 4 хил. деца месечно. Предстои обявяването и на първа сделка с правителство в региона за обучение на 10 хил. нови деца, което увеличава очакванията за финансовите резултати през следващата година.

Компанията има 500 служители и е на прага на изцяло нов модел на обучение, базиран на изкуствен интелект.

Парите от настоящия инвестиционен рунд ще се използват за развитие на продукта и за установяване в нови пазари в близкоизточния и северноафриканския регион.

Свързани компании:

Уебит Инвестмънт Нетуърк АД(WIN)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:12 | 14.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още