IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Уебит ИН" обяви втората си инвестиция след IPO-то

Компанията ще вложи 200 хил. долара в стартъп, който разработва иновативен, рециклируем и биоразградим материал за мебелната и строителната индустрия

07:37 | 05.04.23 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

„Уебит Инвестмънт Нетуърк“ АД обяви втората си реална инвестиция след IPO-то си на пазар BEAM на БФБ-София. Компанията ще вложи 200 хил. долара в стартиращото дружество Elephant in a Box, съобщават от „Уебит Инвестмънт Нетуърк“ чрез БФБ-София.

Elephant in a Box е базирана в САЩ компания, която е сред финалистите на зимното издание на състезанието за стартъпи Founders Games. Тя разработва иновативен материал за мебелната и строителната индустрия, който е 100% биоразградим и рециклируем. Компанията е основана през 2020 г. от две жени - Даниела Терминал и Рехам Халифа.

Инвестицията ще позволи на Elephant in a Box да разшири дейността си, да доразвие свои нови патенти и да предостави своите устойчиви решения за мебели на повече клиенти, посочва се в съобщение на „Уебит Инвестмънт Нетуърк“.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

Първата инвестиция на „Уебит Инвестмънт Нетуърк“ беше направена през лятото на 2022 г. – 900 хил. долара бяха вложени в компанията за VR технологии 360VUZ – победител в лятното издание на Founders Games. Другите компании от финалите не изпълниха условията за осъществяване на инвестиция.

„Уебит Инвестмънт Нетуърк“ набра малко под 6 млн. лева финансиране от пазар BEAM на БФБ-София, които да влага в подбрани стартиращи компании. Инвестициите обичайно ще са в размер между 500 хил. и 1,5 млн. долара, но са възможни и по-малки вложения.

Дружеството в момента проучва възможностите за увеличение на капитала за нови инвестиции.

Акциите на „Уебит Инвестмънт Нетуърк“ поевтиняват с над 19% в сравнение с цената от IPO-то. Последната сделка е на цена от 0,85 лева.

Свързани компании:

Уебит Инвестмънт Нетуърк АД(WIN)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:38 | 05.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още