IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street започва на червено в очакване на протокола на Фед и отчета на Nvidia*

Цената на книжата на Amazon.com Inc. се повишава с 1,7%, след като стана ясно, че компанията ще се присъедини към индекса Dow Jones Industrial Average

17:53 | 21.02.24 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Основните щатски борсови индекси започват сесията с понижения, докато инвеститорите очакват отчета на гиганта в производството на полупроводници Nvidia, съобщава CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отчита спад от 0,14 на сто до 38 509,91 пункта.

Широкият измерител S&P 500 записва понижение от 0,17% до 4967 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite изтрива 0,46% от стойността си, смъквайки се до равнище от 15 558,43 пункта.

Очаква се Nvidia да представи своя финансов отчет след края на сесията, като към момента акциите на компанията поевтиняват с 1,87 на сто.

Анализаторите предупреждават, че високата оценка на Nvidia може да направи концерна уязвим от резки спадове, ако предостави не особено впечатляващ отчет. Това може да предизвика и по-широка разпродажба в технологичния сектор, който е облагодетелстван от залозите на инвеститорите на изкуствения интелект (ИИ).

„Nvidia се смята за водеща компания в ИИ революцията“, коментира Рик Меклер от Cherry Lane Investment.

От началото на годината акциите на Nvidia са поскъпнали с 38,2% в сравнение с 5,7-процентния ръст на Philadelphia Semiconductor Index и 3,6-процентното увеличение за технологичния Nasdaq.

Подхранваното от изкуствения интелект рали на Wall Street тази година се сблъска с тежък период, след като данните от миналата седмица намекнаха за упорито висока инфлация и засилиха опасенията, че Федералният резерв може да забави началото на цикъла на облекчаване на паричната си политика.

Основните щатски борсови индекси в началото на сесията на 21 февруари. Основните щатски борсови индекси в началото на сесията на 21 февруари.

По-късно днес трябва да бъде публикуван и протоколът от януарското заседание на Фед, който ще предложи допълнителни разяснения относно графика на потенциалните лихвени намаления.

Цената на книжата на Amazon.com Inc. се повишава с 1,7%, след като стана ясно, че компанията ще влезе в състава на индекса Dow Jones Industrial Average от следващата седмица, заменяйки Walgreens Boots Alliance.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа расте съответно до 4,285% и 4,458 на сто.

Доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от шест конкурентни валути, отчита спад от 0,03% до 104,05 пункта.

На петролните пазари цената на сорт Брент се покачва с 0,21% до 82,51 долара за барел. Фючърсите върху американския лек петрол WTI поскъпват с 0,27% до 77,25 долара за барел.

Цената на златото расте с 0,4% до 2031,50 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17:20 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:54 | 21.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още