IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК ще решава за сделка между английски компании за цифрова трансформация с бизнес у нас

Ken Bidco Limited и Kin and Karta Plc искат да разширят у нас предоставяните IT услуги

18:12 | 27.02.24 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Дружеството Ken Bidco Limited, част от международния инвестиционен посредник BC Partners, иска да придобие Kin and Karta Plc – глобална консултантска компания за дигитална трансформация с дъщерни дружества у нас, за да разшири бизнеса си в областта на предоставянето на услуги за цифрова трансформация и определени IT услуги.

Очаква се планираната концентрация да доведе до незначително хоризонтално припокриване на пазарите за услуги (IaaS), което включва предоставяне на инфраструктурата на сървърите в центровете за данни. За направеното искане за концентрация съобщи Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Регистрираното в Англия и Уелс частно дружество с ограничена отговорност Ken Bidco Limited е част от групата на BC Partners. Международната инвестиционна група с дъщерните си дружества в България е представена с портфолиото си в редица отрасли, включително телекомуникации, фармацевтика и потребителско здравеопазване, възобновяема енергия, академично издателство и др., включително, в ограничена степен, в предоставянето на някои IT услуги.

Kin and Karta Plc е глобална консултантска компания за дигитална трансформация, която има обслужващ бизнес в здравеопазването, финансовите услуги, индустриалния сектор и селското стопанство, търговия на дребно и дистрибуция, транспорт и публичен сектор.

Акционерното дружество, учредено в Англия и Уелс, е активно в България чрез местното си дъщерно дружество в областта на предоставянето на услуги за цифрова трансформация и определени IT услуги.

Във връзка със Закона за защита на конкуренцията всяко заинтересовано трето лице може да представи информация или да изрази писмено становище относно концентрацията и последиците, които тя ще има върху ефективната конкуренция на съответния пазар в страната.

От КЗК съобщават, че становището трябва да бъде внесено в деловодството на Комисията в срок от седем дни от датата на публикуване на настоящото обявление – 27 февруари, и да бъде подкрепено със съответните доказателства.

Комисията си запазва правото да издаде окончателно решение след цялостна оценка на нотифицираната концентрация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:13 | 27.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още