IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Олга Румелиоти: Компаниите трябва да си върнат контрола върху данните

Хибридните облаци носят най-големи ползи на бизнеса, твърди старши директорът на Oracle за ЦИЕ

12:07 | 08.09.15 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Олга Румелиоти: Компаниите трябва да си върнат контрола върху данните

“Компаниите трябва да си върнат контрола над данните, защото липсата му е доста рискована и след няколко години може да има твърде лоши последствия”. Тази теза застъпи Олга Румелиоти, старши директор на Oracle за Южна и Централна Европа, в рамките на Cloud Leadership Forum 2015.

По думите ѝ стабилността на облака и тази на услугите, предоставяни чрез него, са особено важен аспект от работата на компаниите. Същевременно бизнесът трябва да е наясно, че въвеждането и използването на услуги чрез изчислителни облаци трябва да се случва бързо и лесно, защото това е най-оптималният вариант както за компаниите, така и за потребителите.

“Вече няма време за бавно имплементиране и бавно предоставяне на нови услуги”, коментира Румелиоти.

Като най-добра опция за бизнеса в момента тя вижда хибридните облаци, които могат да осигурят едновременно персонализирани услуги, да дадат необходимите връзки на потребителите, при това с достатъчна сигурност в опазването на личните данни - въпрос, който е особено дискутиран напоследък, на фона на редицата хакерски атаки и изтичането на чувствителна информация от базите на големи платформи.

Ако преди фокусът на компаниите и разработчиците е бил по-скоро върху възможностите за спестяване на разходи, днес дискусиите в IT сферата се фокусират върху технологичното развитие и как да се помогне на бизнеса да стане по-иновативен, посочва Румелиоти.

По думите ѝ идеята е как именно тези иновации чрез облака да се превърнат в основен източник на приходи.

“Живеем във време, в което информационните технологии са ключът към успеха на компаниите”, категорична е Румелиоти. Според нея вече голяма част от фирмите мислят за себе си като за IT компании, независимо дали продават книги или имат друг тип бизнес.

“За да ползваш нови технологии, трябва да използваш облака. Той дава много повече възможности, нови преживявания на потребителите, а на компаниите осигурява по-ефективна и по-сигурна работа”, обясни експертът. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:24 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 5 rate down comment 1
misanthrope
преди 8 години
Олга, май ви увря главата, че с Облака режете клона на който седите и почнахте да ми говорите за "хибридни облаци" и контрол върху данните - демек.. данните да са си при вас, във ваша си база :)Всъщност на теб едва ли,ти си просто ходеща презентация, но Марк Хърт и Лари сигурно
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
IQ96
преди 8 години
Нещо много прехвалено ми звучи. Относно сигурността- не съм сигурен. Но може би греша?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още