IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Една на всеки четири компании се радва на "неочаквани" ползи от облачните услуги

Фирмите виждат все по-голям смисъл в изчислителните облаци

08:52 | 10.03.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Скорошно проучване сред 1000 ръководители на компании разкрива част от ползите, които фирмите получават от работата с изчислителни облаци. Това, което прави впечатление обаче, е броят на мениджърите, които виждат ползи, каквито не са очаквали, а това важи за един на всеки четирима анкетирани, пише Forbes.

25 на сто от запитаните посочват, че не са очаквали облакът да подобри комуникациите в рамките на техните организации. Други 22% твърдят, че са увеличили приходите си без да очакват. Още 22% пък са категорични, че облачните услуги са довели до по-голяма удовлетвореност на клиентите – нещо, което също не е било част от първоначалния им план. Забележително е, че 21% твърдят, че облакът действително е подобрил сигурността на данните на компанията.

Общо 83% от ръководителите на компании посочват, че облачните услуги са донесли на фирмите им неочаквани ползи.

Проучването, направено от Tata Communications, разкрива, че 85% от запитаните твърдят, че облачните услуги се радват на бум в индустриите в момента. Отвъд това изчислителните облаци могат да помогнат за повече успешни бизнес процеси, включително сливания и придобивания.

Близо две трети от запитаните (65%) казват, че използването на облака е довело до увеличаване на скоростта на достъп до технологии. От гледна точка на оптимизирането на бизнес процесите 67% посочват, че са намалили времето за доставка до клиенти и партньори. 54 на сто пък твърдят, че времето за доставка на нови услуги до нови пазари също се е съкратило.

Съхранението на данни е другата област, в която облачните услуги дават добри резултати, но не по начина, по който очакват от компаниите. Изследването разкрива, че до 2024 г. фирмите очакват до 58% от техните данни да бъдат съхранявани в облака.

68% от анкетираните посочват, че преминаването към облака е засегнало и служителите извън IT отделите, а 90% разкриват, че увеличеният брой искания от други отдели са повлияли на решението за стартиране на работа с изчислителни облаци.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 0
khao
преди 9 години
статията е тотален пълнеж .... кои услуги и как са подобрили горепосочените неща ? кой облак са ползвали ?ползвали ли са подобни услуги извън облака и тнт важна техническа информация .... щото както всички знаем повечето мениджъри са чисти бюрократи и само гледат някви екселове и слушат по ниските мениджъри които им облизват задните части.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още