IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Корадо-България" ще разпредели дивидент по 0,19 лева на акция бруто

Общата сума, която дружеството ще изплати на акционерите си, възлиза на малко над 2,5 млн. лева

12:16 | 21.03.24 г.
Снимка: Корадо-България АД
Снимка: Корадо-България АД

Ръководството на „Корадо-България“ АД предлага разпределянето на 0,19 лева дивидент бруто на акция, съобщават от дружеството чрез БФБ-София.

Общата сума, която ще бъде изплатена на акционерите, е малко над 2,5 млн. лева.

За 2022 г. компанията изплати на два пъти по 0,1 лева дивидент на акция, или общо 0,2 лева, т.е. разликата в дивидента, въпреки спада на печалбата през 2023 г., е минимална. 

Дружеството обаче не разпредели шестмесечен дивидент през миналата година, каквато традиция си създаде от 2018 г. насам. Вместо това то върна пари на компанията майка в Чехия. 

Управителният съвет на производителя на радиатори е предложил сумата на надзорния съвет, който я е одобрил и е взел решение за свикването на годишно общо събрание на акционерите, става ясно от съобщението.

Обявяването на поканата за предстоящото общо събрание и представянето на материалите по дневния ред ще се осъществи по реда и сроковете, предвидени в законодателството, посочва се в съобщението на дружеството.

„Корадо-България“ отчете над 30% спад на приходите към края на 2023 г. в сравнение с 2022 г. до почти 39,8 млн. лева. Печалбата преди данъци за отчетния период спада с над 18% до под 4 млн. лева.

В последната година акциите на „Корадо-България“ поевтиняват с почти 27%, а пазарната капитализация на компанията се понижава до малко под 56,1 млн. лева.

Свързани компании:

Корадо-България АД(KBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:16 | 21.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още