IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Дронамикс“ прави промяна в корпоративното си управление

Дружеството вече ще се управлява от Ирландия заради критериите за финансиране от Европейския съвет по иновации

18:30 | 22.03.24 г.
Снимка: Дронамикс Кепитъл АД
Снимка: Дронамикс Кепитъл АД

Промяна в корпоративното управление на „Дронамикс“ обяви компанията чрез сайта x3news.com. Дружеството вече ще се управлява от новосформираната компания Дронамикс Груп Лимитед (Dronamics Group Limited), базирана в Република Ирландия.

Промяната се прави във връзка с критериите за финансирането от фонда на EIC (Европейски съвет по иновации), оповестено от Dronamics по време на срещата на върха на EIC в Брюксел на 19 март. С постигнатото споразумение EIC става дялов инвеститор в „Дронамикс“ с финансиране от 10 млн. евро.

Базираното във Великобритания дружество „Дронамикс Глобъл Лимитед“ продължава да съществува и оперира, като собствеността и управлението му се поемат изцяло от новоучредената ирландска компания, която от своя страна приема напълно досегашната структура на собствеността му.

Това е втората по ред инвестиция в „Дроматикс“ от страна на EIC, след като през ноември 2022 г. компанията получи безвъзмезден грант от 2,5 млн. евро.

Новото финансиране ще бъде използвано за създаване и започване на търговски операции, още тази година, след като програмата за летателни изпитания бъде напълно завършена, посочиха от компанията в съобщение преди три дни. Първият пазар за за търговски операции е Гърция, като компанията предлага на страната „по-бързо, по-евтино и по-екологично“ решение за въздушен товарен транспорт.

В последната година акциите „Дронамикс“ поевтиняват с 2,5%, а пазарната капитализация е 14,35 млн. лева.

Свързани компании:

Дронамикс Кепитъл АД(DRON)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:11 | 22.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още