IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дъщерно дружество на "Булметал" е сключило договор в Саудитска Арабия за почти 1,2 млн. евро

Компанията Cevolani Italy Srl ще произведе и достави автоматична линия за производство на метални опаковки за храни

09:58 | 02.04.24 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Производителят на опаковки за храни и за химическата индустрия „Булметал“ е сключил договор с клиент от Саудитска Арабия за почти 1,2 млн. евро чрез италианското си дъщерно дружество.

Cevolani Italy Srl ще произведе и достави автоматична линия за производство на трикомпонентни метални опаковки за хранително-вкусовата промишленост на клиента от кралството, става ясно от съобщение на „Булметал“, публикувано на сайта x3news.com.

Стойността на сделката е в размер на 1 171 650 евро, а срокът за изпълнение е определен на 13 месеца. Срокът започва да тече при изпълнение на следните условия: от датата на подписания договор, платения аванс по договора, издадена банкова гаранция срещу аванса и излъчен SWIFT от издаден в полза на Cevolani акредитив.

„Булметал“ проведе първично публично предлагане на акции на основен пазар на Българската фондова борса (БФБ) в края на декември 2023 г. Акциите на компанията се търгуват на БФБ-София от 17 януари.

Компанията набра от инвеститорите 8,2 млн. лева при търсени 10 млн. лева при емисионна цена на една акция в размер на 8,85 лева.

Според данни на БФБ акциите на дружеството поевтиняват с малко над 5% в последния месец, а пазарната капитализация достига 60,1 млн. лева.

Последната сделка с акции на компанията е сключена на цена от 8,4 лева, което е с 5% под цената на IPO-то. Най-високата цена, която е постигана досега, е 9,25 лева (в първата сделка с акциите на дружеството).

Дружеството в момента разширява базата си в Гурково, за да обедини под един покрив производствата в Гурково и Стара Загора и да инсталира и нови линии за производство.

Годишният отчет на „Булметал“ показва, че приходите от дейността намаляват леко – с под 1% до 71,658 млн. лева за 2023 г. от 72,217 млн. лева за 2022 г. Заради инвестициите обаче, както и повишените разходи за материали, персонал и лихви, разходите се увеличават с над 7% до 68,83 млн. лева от 64,066 млн. лева. Печалбата за 2023 г. се свива с 62% до малко над 3 млн. лева при почти 8 млн. лева за 2022 г.

Свързани компании:

Булметал АД(BMTL)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:58 | 02.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още