IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Еврохолд" ще емитира варанти

Дружеството ще предложи до 260 500 000 варанта с номинал по 0,5 лева всеки и емисионна стойност 2 лева

20:15 | 12.04.24 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Еврохолд България АД
Снимка: Еврохолд България АД

„Еврохолд България“ свиква извънредно общо събрание на акционерите на 30 май 2024 г., за да одобрят емитирането на варанти.

Дружеството ще предложи до 260 500 000 варанта с номинал по 0,5 лева всеки и емисионна стойност 2 лева, посочва се в протокол от заседанието на съвета на директорите му, публикуван на сайта x3news.com.

Варантите ще дават право за записване на съответния брой акции с право на глас от капитала на „Еврохолд България“. Правото на записване ще може да се упражни в срок до 10 години, като акциите, които могат да се запишат, са от същия вид и клас като съществуващата емисия на „Еврохолд“.

Конверсионното съотношение варант/акция ще е 1:1.

Акциите ще се издават от „Еврохолд“ при бъдещо увеличение на капитала, при условие, че новите акции бъдат записани от притежателите на варанти.

Публичното предлагане на емисията варанти ще се счита за успешно, ако бъдат записани най-малко 78 150 000 броя от предлаганите варанти, или 30% от предлаганата емисия.

Право на участие в публичното предлагане на емисията варанти имат лицата, придобили акции най-късно пет работни дни след датата на публикуване на съобщението.

Инвестиционният посредник, който ще обслужва емисията варанти на „Еврохолд България“, е „Евро-Финанс“ АД.

Акциите на „Еврохолд“ поскъпнаха с 3,79% в сесията, като станаха най-силно поскъпващите от включените в SOFIX книжа. Те са най-поскъпващи в SOFIX и за седмицата (ръст от 7,87%).

В последната година акциите на дружеството обаче поевтиняват с 5,7%, а пазарната капитализация възлиза на 343,86 млн. лева.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:53 | 12.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още