IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street почти не трепва след данните за инфлацията в САЩ*

В началото на днешната борсова сесия акциите на GameStop поскъпнаха с 98%

17:39 | 14.05.24 г.
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg
Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Борсовите индекси на Wall Street отбелязват незначителни промени след публикуването на последните данни за инфлацията в САЩ. Сега инвеститорите очакват да видят как това ще се отрази на разговорите за намаляване на лихвените проценти от страна на Федералния резерв, предава CNBC.

Индексът на производствените цени (PPI), измерващ цените, които производителите получават за създадените от тях стоки, се е повишил с 0,5% през миналия месец. Това е над прогнозата на Dow Jones за ръст от 0,3%.

Като се изключат волатилните цени на храните и енергоносителите, основният индекс на цените на производител също се е повишил с 0,5% при оценката на Dow Jones за увеличение с 0,2 на сто.

Цените на стоките, измерени чрез индекса PPI, са нараснали с 0,4%. Индексът на крайното търсене на хранителни продукти пък е спаднал с 0,7 на сто.

Индексът на сините чипове Dow Jones нараства само с 6 пункта. Широкият показател S&P 500 също отбелязва незначителни движения, докато технологичният измерител Nasdaq Composite добавя 0,1 на сто.

В понеделник Dow отбеляза първото си понижение за последните девет сесии, прекъсвайки най-дългата си печеливша серия от декември насам. S&P 500 също се понижи, докато Nasdaq леко нарасна.

В началото на днешната борсова сесия акциите на GameStop поскъпнаха с 98%, като продължиха ралито си от понеделник, когато цената им се увеличи със 74%.

Доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа се понижава до 4,463%, а тази по 30-годишните облигации - до 4,611%.

Доларовият индекс, който измерва силата на щатските пари спрямо кошница конкурентни валути, регистрира намаление от 0,15% до 105,06 пункта.

На стоковите пазари фючърсите върху международния петролен бенчмарк Брент се понижават с 0,84% до 82,66 долара за барел, а тези върху сорта WTI – с 1,04% до 78,3 долара за барел.

Златото поскъпва с 0,38 на сто до 2,352 долара за тройунция.

Данните са актуални към 16:45 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:42 | 14.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още