IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН даде зелена светлина за увеличението на капитала на „Смарт Органик“

Проспектът е одобрен от регулатора, дружеството търси почти 20 млн. лева от инвеститорите

11:08 | 16.05.24 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор (КФН) е одобрила проспекта на производителя на биохрани „Смарт Органик“ АД за новата емисия акции, с която дружеството ще увеличи капитала си.

Решението на Комисията е от 14 май.

Регулаторът вписва „Смарт Органик“ АД като публично дружество в регистъра на публичните дружества, както и съществуващата емисия акции и посочената емисия акции, предмет на първично публично предлагане, посочва се в решението на КФН.

„Смарт Органик“ обяви увеличението на капитала през февруари, като паралелно започна и процедура по прехвърлянето на акциите на дружеството от пазара за малки и средни предприятия beam на БФБ-София към основен пазар.

Акционерите одобриха увеличението на капитала на извънредно общо събрание, което се проведе през март.

Компанията ще предложи на инвеститорите до 1 031 000 броя нови, обикновени, поименни, безналични акции с номинал от 1 лев и емисионна стойност от 19 лева всяка, като търси от инвеститорите близо 20 млн. лева. Набраните средства ще бъдат инвестирани в производствения капацитет на дружеството.

Предлагането ще се счита за успешно при реализирани минимум 500 хил. акции, което означава набрани 9,5 млн. лева.

Мениджър на емисията е „Карол“.

Във връзка с предлагането ще бъдат издадени 10 310 000 права – едно право срещу всяка една акция, притежавана от акционерите. Една нова акция ще се придобива с 10 права.

Предстои дружеството да обяви точните дати за търговията с правата и записването на акции.

В последната година акциите на „Смарт Органик" поскъпват с над 58%, а пазарната капитализация достига почти 205,2 млн. лева.

Свързани компании:

Смарт Органик АД(SO)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:09 | 16.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още