IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН е издала лиценз на нов АДСИЦ, който ще се листне на БФБ

Дружеството ще предложи на инвеститорите 200 хил. акции по 1 лев всяка, за да придобие изцяло терен за жилищно строителство от свързана компания

12:20 | 10.07.24 г.
Снимка: БФБ АД
Снимка: БФБ АД

Комисията за финансов надзор (КФН) е издала лиценз на новоучредено дружество със специална инвестиционна цел, което предстои да осъществи първично публично предлагане на акции (IPO) на Българската фондова борса (БФБ).

Дружеството „Те-Трейд Инвест“ АДСИЦ, учредено на 23 ноември 2023 г., ще предложи на инвеститорите 200 000 броя обикновени, безналични, поименни, свободнопрехвърляеми акции, с право на глас, с номинална и емисионна стойност 1 лев всяка. Проспектът за предлагането е публикуван на сайта на регулатора.

С набраните приходи компанията ще придобие от свързано дружество оставащите идеални части от терен с площ малко над 3 дка в „Малинова долина“, София, значителна част от който вече притежава. Теренът е предназначен за жилищно строителство.

Компанията залага нисък праг за предлагането – капиталът ѝ се предвижда да бъде увеличен при придобиването дори само на една акция. Очакваните нетни приходи от предлагането, с приспадане на разходите около него, са около 190 хил. лева. За доплащането за придобиването на целия терен са необходими 25 хил. лева.

Повече за дружеството

„Те-Трейд Инвест“ АДСИЦ е учредено на 23 ноември 2023 г. „Те-Трейд Груп“ ООД притежава 95% от акциите на АДСИЦ-а, като Димитър Бойчев Начев и Радослав Златков Марчев са съдружници с по 50% в компанията. И двамата са в съвета на директорите на дружеството със специална инвестиционна цел заедно с Галина Петрова Димитрова-Георгиева.

Димитър Начев е изпълнителен директор на АДСИЦ-а.

Останалите 5% от бъдещото публично дружество се притежават от „Грийн Пропърти Сървисиз“ ООД, в което съдружници са „ЕНЕРГРИЙН“ ЕООД, „Уелфеър Инвестмънтс“ АД, „Ди Ти Ай Солюшънс“ ООД, Мариана Георгиева Георгиева и „Ди Еф Ес Риъл Истейт“ ЕООД.

Сделка със свързано дружество

„Те-Трейд Инвест“ е сключило предварителен договор за покупка на недвижим имот, представляващ 342/410 идеални части от терен с площ 3 дка. Договорът е със свързаното „Малина Проджект“ ЕООД, представлявано от изпълнителния директор на АДСИЦ-а Димитър Бойчев Начев.

Стойността на сделката е 475 хил. лева, като вече са платени 450 хил. лева

„Намеренията на ръководството на емитента са да използват основната част от приходите по предлаганата емисия акции за закупуване на останалата част от идеалните части на недвижимия имот, предмет на предварителен договор за покупка, като по този начин дружеството ще притежава всички 3 028 кв. м. от него“, посочва се в проспекта.

В документа се казва още, че част от приходите от емисията акции ще бъде използвана за подобряване на капиталовата структура на дружеството, както и за допълнителни оборотни средства.

Дружеството предвижда използването и на външно финансиране под формата на банкови кредити и/или облигационни емисии за реализацията на проекта върху терена.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:20 | 10.07.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още