IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Паричната и лихвената статистика ще са във фокуса на седмицата

НСИ ще публикува информация за туристически пътувания, транспорт и оборот на услугите през третото тримесечие на тази година

09:35 | 21.11.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Ройтерс
Снимка: Ройтерс

И през тази седмица ще излязат нови актуални статистически данни, свързани с развитието на българското стопанство – информация за икономиката и финансите на държавата.

В понеделник (21 ноември) Българската народна банка ще публикува данни за дейността на инвестиционните фондове през третото тримесечие на тази година.

Във вторник (22 ноември) Националният статистически институт ще даде предварителни данни за туристически пътувания и разходи за туризъм на населението през третото тримесечие на 2022 г. 

В сряда (23 ноември) централната банка ще ни информира каква е паричната статистика през октомври.

В четвъртък (24 ноември) от НСИ ще разберем какви са индексите на оборота в услугите за третото тримесечие. Пак от статистиката ще научим какви са разходите за придобиване на дълготрайни материални активи през третото тримесечие. 

В петък (25 ноември) централната банка ще обяви данни за лихвената статистика през октомври.

В последния работен ден на тази седмица НСИ ще публикува информация за транспорта (железопътен, пътнически автобусен, морски, речен, товарен автомобилен и градски електротранспорт) през третото тримесечие на 2022 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:35 | 21.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Банки и застрахователи виж още

Коментари

Финанси виж още