IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стокообменът и потребителските цени ще са във фокуса на седмицата

Българската народна банка ще публикува данни за дейността на застрахователни и презастрахователни дружества към декември 2022 г.

09:07 | 13.03.23 г. 1
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

И през тази седмица ще излязат нови актуални статистически данни, свързани с развитието на българското стопанство – информация за икономиката и финансите на държавата.

В понеделник (13 март) Българската народна банка ще публикува данни за дейността на застрахователни и презастрахователни дружества за четвъртото тримесечие на миналата година.

Националният статистически институт ще обяви какъв е стокообменът на България през януари.

Във вторник (14 март) няма обявени събития.

В сряда (15 март) централната банка ще информира каква е Рамката за международните резерви и ликвидност в чуждестранна валута за февруари.

От статистиката ще разберем какви са предварителните данни за индексите на потребителските цени през февруари, както и окончателните данни за януари 2023 г.              

НСИ ще даде годишните данни за миналата година на товарния автомобилен транспорт.

В четвъртък (16 март) няма обявени събития.

В петък (17 март) от НСИ ще научим какво е наблюдението на работната сила с годишни данни за 2022 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:07 | 13.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Банки и застрахователи виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Иван Митев
преди 1 година
Най-хубавото на сегашните цени е, че са по-малки от тези през следващата година. Накратко: Сега инфлацията е от лошото влияние на прилагания, с много голям дефект метод за държавни финанси. Същината на неправилността е пренебрегване качествата на парите. Възможно е предпазване от нови щети. След прекратяване на държавната грешка е постижимо устойчиво развитие. Сега злокобният проблем е запазването на държавната финансова грешка.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още