IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приходите от лихви подкрепиха печалбата на Bank of America

Подразделенията за инвестиционно банкиране и търговия също успяха да се представят над очакванията на Wall Street

15:42 | 17.10.23 г.
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Печалбата на Bank of America е нараснала с около 10% през третото тримесечие и банката се присъединява към конкурентите си, печелещи повече от плащанията на лихви от страна на клиентите си. В същото време инвестиционно банкиране и търговията са се представили по-добре от очакваното, съобщава Ройтерс.

Втората по големина банка в САЩ във вторник (17 октомври) обяви нетна печалба от 7,8 млрд. долара, или 90 цента на акция, което изпрати акциите ѝ нагоре с 0,5% в предпазарната търговия.

„Добавихме клиенти и сметки по всички линии на бизнеса ни“, казва главният изпълнителен директор Браян Мойнихан в изявление. „Направихме това в здрава, но забавяща се икономика, при която разходите на американските потребители все още са над тези от миналата година, но продължават да се забавят“.

Подразделенията за инвестиционно банкиране и търговия на BofA успяха да се представят над очакванията на Wall Street, обявявайки по-високи приходи обратно на тенденцията в индустрията.

Общите такси от инвестиционно банкиране са се увеличили с 2% до 1,2 млрд. долара, а приходите от продажби и търговия – с 8% до 4,4 млрд. долара през третото тримесечие.

В същото време кредиторите отчитат огромен ръст на нетните приходи от лихви, тъй като са имали повече пространство да таксуват с по-високи лихви кредитите, след като Федералният резерв повиши разходите по заемите в битката си с инфлацията.

Нетните приходи от лихви на BofA са се увеличили с 4% през третото тримесечие до 14,4 млрд. долара.

Кредиторите JPMorgan Chase, Citigroup и Wells Fargo също съобщиха за увеличение на нетните приходи от лихви в петък и повишиха прогнозите си за ключовата метрика.

Приходите от лихви в сектора са подкрепени и от американците, чиито домакинства имат здравословни финанси и продължават да харчат, използвайки кредитните си карти въпреки очакваното икономическо забавяне.

Приходите на Bank of America от потребителското банкиране са се увеличили с 6% до 10,5 млрд. долара.

Нетната печалба, разпределима сред обикновените акционери, възлиза на 7,27 млрд. долара през трите месеца до 30 септември спрямо 6,58 млрд. долара година по-рано.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:42 | 17.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Банки и застрахователи виж още

Коментари

Финанси виж още