IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джейми Даймън е продал акции на JPMorgan за 150 млн. долара

Сделките са сключени на цена от около 183 долара за брой ценна книга при ниво от 40 долара преди 18 години, когато той пое кормилото на банката

09:33 | 24.02.24 г.
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Главният изпълнителен директор на JPMorgan Chase & Co. Джейми Даймън и семейството му са продали акции на банката за 150 млн. долара, след като през миналата година обявиха, че ще започнат да продават ценни книги.

Това е първата продажба на акции на Даймън, откакто оглави кредитора преди 18 години, отбелязва Bloomberg.

Даймън и семейството му са продали около 822 хил. акции в поредица от сделки в четвъртък, според декларация, подадена пред Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC~. Акциите, които се представиха по-добре от по-широкия пазар и акциите на конкурентите по време на неговия мандат, се търгуват на рекордно високо ниво.

„Даймън смята, че перспективите пред компанията са много силни и неговият дял ще остане значителен“, казва се в документ от октомври относно планираните продажби.

Представители на JPMorgan Chase & Co. са отказали допълнителни коментари.

В съобщението през октомври се казва, че Даймън планира да продаде 1 млн. акции на банката при спазване на условията на план за търговия с книжата. Заедно със семейството си той продължава да държи около 7,7 млн. акции след продажбите в четвъртък.

JPMorgan отчете рекорден нетен лихвен доход, а акциите ѝ поскъпнаха с 27% през миналата година след сделката за First Republic Bank.

Когато Джейми Даймън оглави JPMorgan, акциите на банката се търгуваха на ниво от около 40 долара за брой. В четвъртък той е продал акциите за близо 183 долара всяка. Книжата на банката поскъпнаха с около 30% след съобщението през октомври, че той планира продажби.

Анализаторите са решително оптимистични по отношение на перспективите пред акциите на кредитора. Банката има най-високия консенсусен рейтинг от големите финансови институции в САЩ. Потенциалът за възвръщаемост, загатнат от ценовите цели на анализаторите, е повече от 4% през следващите 12 месеца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:33 | 24.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Банки и застрахователи виж още

Коментари

Финанси виж още