IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Ем Ви Иншурънс" получи лиценз за застраховател

Застрахователната компания, която е в процес на учредяване, ще има право на достъп и до единния пазар

09:24 | 25.04.24 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор (КФН) издаде лиценз на застрахователна компания "Ем Ви Иншурънс" (в процес на учредяване) за извършване на застрахователна дейност с право на достъп до единния пазар.

Припомняме, че в края на миналата година застрахователни услуги в България предлагат 45 компании – в областта на животозастраховането работят 12 компании, а в общото застраховане те са 33, като в техния брой е включено и едно дружество, специализирано в презастраховането.

Средствата, управлявани от застрахователните дружества, извършващи дейност в България, към края на 2023 г. са нараснали с 12,4% до 10,797 млрд. лева в сравнение с година по-рано, показват последните данни на Българската народна банка.

Регулаторът на небанковите финансови институции изпрати уведомление до компетентния орган на Гърция във връзка с намерението на „Групама застраховане“ ЕАД да извършва дейност на съответната територия при условията на свобода на предоставяне на услуги.

На последното си заседание КФН одобри Соня Славчева за независим член на надзорния съвет на „ДЗИ – Общо застраховане“ ЕАД и съответно на „ДЗИ – Животозастраховане“ ЕАД.

Комисията определи размера на индивидуалните годишни вноски за 2024 г. във Фонда за преструктуриране на инвестиционните посредници.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:24 | 25.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Банки и застрахователи виж още

Коментари

Финанси виж още