IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Данъчни запечатаха 8 заведения и магазини в софийския Студентски град 

Най-честите нарушения са неиздаване на касови бележки и разминаване между маркираните на касовия апарат суми и наличностите в касата

14:50 | 30.08.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Служителите от звеното за фискален контрол на Националната агенция за приходите (НАП) са проверили десетки обекти в столичния квартал „Студентски град". Целта е да се проследи отчитането на приходите и издаването на касови бележки при заплащането на стоки или услуги, съобщи пресцентърът на агенцията.

Само за два дни, в началото на миналата седмица, фискалните инспектори са установили 16 нарушения, като при 8 от заведенията и магазините е била приложена административна мярка „Запечатване на обект“ за срок от 1 месец. Най-честите нарушения, които са констатирали проверяващите, са неиздаване на касови бележки и разминаване между маркираните на касовия апарат суми и наличностите в касата.

В рамките на проверките данъчните инспектори са направили контролни покупки, приложили са т.нар. способ „таен клиент", вследствие на което са установени нарушенията. От НАП напомнят, че право на всеки клиент е да поиска своята касова бележка при всяка покупка като гаранция за стоките и услугите, които получава. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Данъци и бюджет виж още

Коментари

Финанси виж още