IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Криптомилиардерът Сам Банкман-Фрийд се насочва и към Celsius

Той обмисля да наддава за активите на фалиралия кредитор, съобщава източник

10:30 | 28.09.22 г.
Автор - снимка
Създател
Сам Банкман-Фрийд. Снимка: Bloomberg LP
Сам Банкман-Фрийд. Снимка: Bloomberg LP

Сам Банкман-Фрийд, криптомилиардерът, който предлага финансиране на проблемни играчи в индустрията през последните месеци, обмисля да наддава за активите на фалиралия кредитор Celsius Network, съобщава източник на Bloomberg, запознат с въпроса.

FTX, компанията на Банкман-Фрийд, също така е в процес на набиране на 1 млрд. долара в кръг от финансиране, потвърди същият човек. Кръгът все още не е публичен, нито е приключил.

В допълнение към кредитния бизнес Celsius, която подаде документи за фалит през юли, има и значителна дейност за добив на биткойни и бизнес за съхранение на криптовалути.

Не е ясно дали криптокомпаниите на милиардера – FTX или Alameda Research – обмислят наддаване за някои или всички активи на Celsius.

Монетата на Celsius - Cel, поскъпна с до близо 10%, след което се върна към пониженията и минути след 10 ч. българско време цената е надолу с 3,8% за денонощието.

Банкман-Фрийд вече успя да се пребори за активите на фалиралия криптоброкер Voyager Digital в сделка за около 1,4 млрд. долара.

В същото време по-рано през деня стана ясно, че главният изпълнителен директор на Celsius Алекс Машински е подал оставка във вторник и към момента компанията и кредиторите обмислят алтернативи – от преструктуриране до ликвидация. През август Celsius съобщи, че са били получени редица оферти за нов капитал за финансиране на процеса по преструктуриране.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:29 | 28.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още