IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ким Кардашиян плаща 1,26 млн. долара за уреждане на спор с регулатора на Wall Street

Казусът е свързан с реклама на криптовалута, за която звездата не е известила, че е получила възнаграждение

18:54 | 03.10.22 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Ким Кардашиян ще плати 1,26 млн. долара, за да уреди съдебен казус по обвинения на американската Комисия за ценните книжа и фондовите борси (SEC), че е нарушила американските закони, като е рекламирала токени, без да разкрива, че е получила пари, за да ги промотира, пише Bloomberg.

Комисията по ценните книжа и фондовите борси днес заяви, че Ким Кардашиян е получила 250 хил. долара възнаграждение, за да публикува в своя акаунт в Instagram информация за токените EMAX, криптоактив, предлаган от EthereumMax. Кардашиян не признава, нито отрича обвиненията на регулатора в рамките на споразумението, в което е обещала да не рекламира никакви дигитални активи в продължение на три години.

Риалити звездата уреди случая, за да избегне продължителен спорт и „да може да продължи напред с многото си различни бизнес занимания“, коментира Патрик Гибс, партньор в адвокатската кантора Cooley, която представлява Кардашиян. „Тя сътрудничи напълно на Комисията по ценните книжа и фондовите борси от самото начало и остава готова да направи всичко възможно, за да помогне на комисията по този въпрос“, допълва той.

Основният регулатор на Wall Street по-рано предупреди, че знаменитостите, които рекламират криптовалути, трябва ясно да уточнят пред инвеститорите дали им се плаща за подкрепата. През 2018 г. регулаторът глоби боксьора Флойд Мейуедър и музикалния продуцент DJ Khaled за това, че не са обявили плащания, които са получили за промотиране на подобни дигитални активи.

Според комисията Кардашиян е включила #AD (от англ. advertising – реклама) в края на своята публикация от 2021 г. Въпреки това регулаторът твърди, че инвеститорите не са били уведомени, че звездата е получила заплащане за рекламата.

Основната разлика между споразумението на Кардашиян и по-ранните, свързани с цифровите активи, е размерът на наказанието, коментира Кой Гарисън, партньор в Steptoe & Johnson. „По-високото наказание предполага, че Комисията по ценните книжа и фондовите борси заема по-твърда позиция срещу знаменитостите и вярва, че известните личности са предупредени за необходимостта си да спазват разпоредбите по отношение на криптоактивите“, коментира Гарисън, който преди е работил в регулатора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:54 | 03.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още