IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съоснователят на етериум: Кризата с FTX е урок за целия криптосектор

Мнозина в етериум общността виждат ситуацията като потвърждение на нещата, в които са вярвали винаги, казва Виталик Бутерин

13:03 | 21.11.22 г. 3
Автор - снимка
Създател
Виталик Бутерин. Снимка: Chet Strange/Bloomberg
Виталик Бутерин. Снимка: Chet Strange/Bloomberg

Сривът на криптоборсата FTX носи урок за целия криптосектор, смята съоснователят на мрежата на етериума Виталик Бутерин.

Той подчерта стабилността на блокчейна, но и призна за тежкия ефект на сътресенията с криптоимперията на Сам Банкман-Фрийд, съобщава Bloomberg.

В дните след като FTX подаде документи за фалит, компании като BlockFi, Genesis и Gemini бяха застигнати от последиците от кризата. Въпреки събитията Бутерин заяви, че основните равнища на блокчейна и протоколите за децентрализирани финанси работят „безпогрешно“.

„Това, което се случи на FTX, разбира се, бе огромна трагедия“, каза Бутерин за медията. „Но въпреки това мнозина в етериум общността също така виждат ситуацията като потвърждение на нещата, в които са вярвали винаги: всяко централизирано нещо е по подразбиране подозрително“, посочи той. Тези вярвания също така включват и доверяването на „отворен и прозрачен код над отделните хора“, допълни Бутерин.

Коментирайки по-рано срива на стейбълкойна TerraUSD на До Куон и свързания с него токен луна, Бутерин заяви, че „такива сривове, от една страна, са необходими за екосистемата“. От друга страна обаче, „наистина ми се искаше това да беше станало, когато тера/луна бяха десет пъти по-малки“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:03 | 21.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

3
rate up comment 5 rate down comment 0
scott
преди 1 година
До: khaoаз набих ени 5 хилки в пловдивските игри. Като се изтъпани оня ми ти Сендов във "ВН" кат почна да приказва за геометрични прогресии и ИЗГОРЕХА.Та, продължих тихо и напоително да "търгувам" на магурката и да читем по нощите за финансовата система на ваймарската република.Та, лайфчоис ме свери вече подготвен! Винаги се изненадвам как "инвеститорите" приемат желаното за действително.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 7 rate down comment 1
Скъсана_Ушанка
преди 1 година
Ну да, бaлъци никагда не свършват. Никагда!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 1
khao
преди 1 година
аз тоя урок го научих още 90-те, при фалита на лайф чойс и югоагент! ... ама тоя жгибавия не е бил роден тогава!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още