IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Genesis търси близо 21 млн. долара от „Исус на биткойните"

Според компанията Роджър Вер не е уредил трансакции с биткойн опции, които са изтекли през декември

09:34 | 26.01.23 г.
Автор - снимка
Създател
Роджър Вер. Снимка: Bloomberg LP
Роджър Вер. Снимка: Bloomberg LP

Подразделение на компанията за криптокредитиране Genesis търси почти 21 млн. долара от поддръжника на Bitcoin Cash Роджър Вер. Според компанията той не е уредил трансакции с биткойн опции, които са изтекли през декември, съобщава Bloomberg.

Вер, който е известен и с прякора си „Исус на биткойните" заради проповедническата си роля в ранните дни на криптовалутите, е получил съдебна призовка в Ню Йорк от GGC International Limited. В документа се посочва и искане за 20,9 млн. долара финансови щети в допълнение към съдебните разходи.

Genesis Global Holdco LLC подаде заявление за защита от фалит по Глава 11 от американското законодателство миналата седмица. Според документи компанията дължи на най-големите си 50 кредитора над 3 млрд. долара. Фирмата се контролира от Digital Currency Group – криптоконгломерат, който някога бе оценяван на 10 млрд. долара.

Вер, който е начело на Bitcoin.com, заяви в Twitter, че разполага с достатъчно средства, за да плати исканата сума, но Genesis е в нарушение на тяхното споразумение. Той не е отговорил на запитвания за допълнителен коментар.

Криптоборсата CoinFlex имаше подобен спор с Вер миналото лято, когато го обвини, че не е платил 47 млн. долара по маржин кол. По това време Вер заяви, че няма дълг към CoinFlex.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:34 | 26.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още