IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Биткойнът се намира в най-тесния си диапазон на търговия от месеци

Разликата между най-високата и най-ниска цена, достигната в рамките на седемте дни до 21 май, е 3,4%

16:16 | 22.05.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Най-голямата криптовалута по пазарна капитализация се намира в най-тесния си диапазон на търговия от месеци въпреки продължаващите притеснения за стабилността на американските регионални банки и тавана на дълга в страната, съобщава CoinDesk.

Диапазонът, или разликата между най-високата и най-ниска цена, достигната в рамките на седем дни до 21 май, е 3,4%. Тове е един от най-тесните през последните три години и е сравним с безсъбитийната търговия от началото на годината, кратък период миналия месец и тази през юли 2020 г., посочват от компанията за анализи Glassnode.

Диапазон на търговия. Графика: Glassnode/CoinDesk Диапазон на търговия. Графика: Glassnode/CoinDesk

„Сравнимо е с януари 2023 г. и юли 2020 г., като и двата (периода, бел. ред.) предхождаха големи пазарни движения. Това предполага, че може би на хоризонта се задава голяма волатилност“, коментираха от Glassnode в туит по-рано в понеделник.

Наскоро мярката за волатилност на базата на опции за биткойна и етера също достигна рекордно дъно.

Тесните диапазони на търговия сигнализират, че нито мечи, нито бичи перспективи доминират ценовото движение. Това обикновено се случва, когато пазарите са изправени пред конкуриращи се влияния и наративи. Макар че продължаващите проблеми в американския банков сектор тласкат цените в посока нагоре на възприемани като убежища активи като биткойна, то патовото положение при преговорите за тавана на дълга и възстановяването на доларовия индекс, говорят обратното.

В крайна сметка някои влияния може да останат на заден план, което ще доведе до рязко разширяване на търговския диапазон или силно движение в двете посоки.

Минути след 16 ч. българско време цената на биткойна намалява с 0,8% за денонощието до 26 724 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:16 | 22.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още