IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Етерът и мемекойните изпреварват биткойна по седмични ръстове

Цената на най-старата криптовалута вече е над 71 хил. долара

10:19 | 11.03.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Цената на биткойна може и да стигна 70 хил. долара през миналата седмица, но някои трейдъри изглежда вече са сменили фокуса си на внимание в търсене на по-голяма възвръщаемост при мемекойните.

Монети като шиба-ину, Pepe и dogwifhat са поскъпнали значително през последните седем дни със съответно 27%, 41% и 36,6%, изпреварвайки най-старата криптовалута през рекордната седмица, показват данни на Coingecko.

Етерът, втората по големина на пазарната капитализация монета, също изпреварва биткойна с поскъпване от 15,2%, достигайки цена от над 4000 долара минути преди 10 ч. българско време.

За последните седем дена биткойнът е поскъпнал с 12% и в понеделник се разменя за 71 174 долара.

Цената на биткойна през последната седмица. Графика: CoinGecko Цената на биткойна през последната седмица. Графика: CoinGecko

„Докато биткойнът се консолидира на настоящите нива и етерът се представя относително по-добре в краткосрочен план, погледите със сигурност са насочени към алтернативните монети“, коментира за Bloomberg Крис Нюхаус, DeFi анализатор на Cumberland Labs.

Според Лео Мизухара, основател и главен изпълнителен директор на платформата Hashnote, цена на биткойна от 80 хил. долара е възможна до края на месеца. „Просто смятам, че играчите, които не искат да пропуснат, ще се включат скоро. ETF-ите отвориха пространството за дори още повече търговия на дребно“, коментира той, имайки предвид пускането през януари на спот борсово търгуваните фондове в САЩ.

Етерът, на свой ред, се възползва от очакванията, че ще е следващият, получил одобрение от Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ (SEC) за предлагане на спот ETF-и.

Мемекойните от дълго време са феномен сред инвеститорите на дребно, които виждат в микроскопичните им цени възможност за бърза възвръщаемост въпреки липсата на традиционни фундаменти при тях. Монетата шиба-ину се смяташе за най-популярната от тях при последния бичи пазар, докато доуджкойнът се смята за първият мемекойн от мнозина в индустрията. Сега трейдърите позиционират Pepe и dogwifhat като следващата голяма възможност, посочва още Bloomberg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:20 | 11.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Криптопазар и дигитални активи виж още

Коментари

Финанси виж още