IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Domino`s Pizza не успя да спечели сърцата на италианците

Местните ресторанти и пицарии също започнаха да предлагат доставка по домовете и изядоха печалбата на американския бранд

14:02 | 10.08.22 г.
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Последният ресторант, франчайз на американския бранд Domino`s Pizza в Италия, затвори врати. Компанията не успя да спечели сърцата на хората в страната, сочена като родина на пицата, пише The Wall Street Journal.

Миланската компания еPizza имаше пълните права да оперира под бранда Domino`s в Италия, откривайки първия ресторант през 2015 г. През 2020 г. от компанията планираха да отворят 880 обекта до 2030 г. Тогава тя имаше 29 ресторанта в страната и предлагаше традиционни американски добавки, включително и ананас, посочва Bloomberg. Бивши мениджъри коментираха, че въобще не са очаквали подобен успех точно в Италия.

Но се оказа, че традиционната "Маргарита" спечели, коментира още Bloomberg. Заради голямата конкуренция, само година по-късно, ePizza се принуди да затвори и последния си ресторант. Причината е, че местните ресторанти и пицарии също започнаха да предлагат доставки по домовете, което изяде печалбите на американския бранд, пише в заявление за обявяване в несъстоятелност на компанията, до което достъп има WSJ.

В него е отбелязано още, че и пандемията от коронавируса, засегнала тежко Италия, и ограниченията около нея,  също свиват работата на ePizza.

От Domino`s Pizza и ePizza отказват коментар на информацията. Италия никога не е била в плановете за мащабно разширяване, но и в САЩ компанията също вече е изложена на растяща конкуренция, отбелязва още изданието.

Най-големият пазар на Domino`s в Европа е Великобритания с общо 1169 ресторанта. В световен мащаб най-голямо е присъствието на компанията в Индия - общо 1495 локации. 

У нас веригата има 24 ресторанта в 3 града - София, Пловдив и Варна, сочи справка в сайта на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:55 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още