IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Компанията майка на Playboy продава емблематичен самолет за 17,5 млн. долара

С парите PLBY планира да използва приходите от сделката за изплащане на дълга и таксите, свързани с продажбата и прехвърлянето на собствеността

22:45 | 16.09.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Компанията майка на Playboy, която се бори с нарастващите загуби, е напът да получи положителен тласък от продажбата на наскоро възкресен частен самолет за 17,5 млн. долара, съобщава Bloomberg.

Луксозният самолет на Playboy, известен като Big Bunny, се продава, за да може компанията, която притежава и лицензира емблематичната марка на Хю Хефнър, да набере пари, става ясно от регулаторна декларация от 1 септември.

Субект, свързан със Slater Family Holdings, се е договорил да купи самолета, показват документите за продажбата.

Компанията, известна сега като PLBY Group, купи частния самолет, произведен от Bombardier, за 12 млн. долара през 2021 г., след завръщането на Playboy на публичните пазари чрез сливане с компания със специално предназначение (SPAC). 

Сделката изисква PLBY да запази собствеността върху номера на опашката на самолета: N950PB, който е същият номер като този на оригиналния самолет на Хефнър. Документите за продажбата също уточняват, че логото на Playboy ще бъде премахнато както от интериора, така и от екстериора на самолета.

PLBY финансира покупката със заем от 9 млн. долара, като компанията ще използва приходите от сделката за изплащане на дълга и таксите, свързани с продажбата и прехвърлянето на собствеността. Продажбата трябва да приключи на 22 септември.

Сделката е факт, след като PLBY отчете по-слаба от очакваното печалба през второто тримесечие, тъй като проблемите при веригите на доставки и инфлационният натиск увеличиха разходите. Главният изпълнителен директор Бен Кон заяви, че компанията е преструктурирала дълга си и е осигурила допълнителна ликвидност през тримесечието.

Бизнесът на компанията извън лицензирането на Playboy включва продукти за директни потребители, цифрови абонаменти и съдържание и развлечения, базирани на местоположението. PLBY, която има пазарна капитализация от около 188 млн. долара, е притисната от около 225 млн. долара неизплатен дълг към 30 юни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:30 | 16.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още