IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Оптимистичната прогноза на DoorDash ѝ донесе ръст на борсата

Компанията за доставка на храни успя да надмине очакванията за приходите си

17:59 | 17.02.23 г.
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg
Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Цената на акциите на DoorDash се повиши с 6% по време на следоборсовата търговия в четвъртък, след като компанията за доставки на храна отчете по-високи от очакваното приходи от продажби за четвъртото тримесечие и даде добра прогноза за настоящия отчетен период, пише CNBC.

Гигантът обяви, че загубата му на акция е достигнала 1,65 долара, докато анализаторите, анкетирани от Refinitiv, очакваха 68 цента.

Приходите обаче са надминали прогнозата за 1,77 млрд. долара, достигайки 1,82 млрд. долара.

Компанията обяви, че е одобрила обратно изкупуване на акции за 750 млн. долара.

DoorDash отдава по-голямата от очакваното загуба за четвъртото тримесечие на таксите, свързани с придобиването на финландската компания за доставки на храна Wolt, както и на разходите по съкращения на кадри миналия ноември, когато компанията се раздели с 1250 позиции.

DoorDash заяви, че общият брой на поръчките, които е обслужила през четвъртото тримесечие, е нараснал с 27% до 467 млн. Това надмина прогнозата на Wall Street за близо 458 млн. поръчки според StreetAccount.

За настоящото тримесечие DoorDash заяви, че очаква брутният обем на поръчките в сайта ѝ да достигне между 15,1 млрд. и 15,5 млрд. долара. Анализатори, анкетирани от StreetAccount, прогнозират, че сумата ще е 15 млрд. долара.

В отчета си DoorDash посочва, че президентът ѝ и неин главен оперативен директор Кристофър Уейн ще се оттегли от компанията. Пейн ще бъде наследен от главния финансов директор на DoorDash Прабир Адаркар, който ще заеме и поста на оперативен директор от 1 март.

Рави Инуконда, който е вицепрезидент по финансите и стратегията, ще стане главен финансов директор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:00 | 17.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още