IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

PepsiCo повиши прогнозата си, след като тримесечните ѝ резултати надминаха очакванията

Компанията реализира 1,93 млрд. долара нетна печалба за тримесечието до 25 март

17:02 | 25.04.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Luke Sharrett/Bloomberg
Снимка: Luke Sharrett/Bloomberg

Производителят на безалкохолни напитки PepsiCo повиши годишната си прогноза, след като отчете приходи и печалба, които надминаха очакванията, пише CNBC.

За тримесечието, завършило на 25 март, гигантът обяви, че нетната му печалба е достигнала 1,93 млрд. долара, или 1,40 долара на акция, в сравнение с 4,26 млрд. долара, или 3,06 долара на акция. Като се изключат еднократните елементи, компанията реализира печалба от 1,50 долара на акция.

Нетните приходи от продажби са нараснали с 10,2% до 17,85 млрд. долара. Органичните приходи, които не включват влиянието на придобиванията и продадените бизнеси, са се увеличили с 14,3%.

Продадените обеми на бизнеса с напитки на PepsiCo са нараснали с 1%, но в сегмента с храните записват 3% понижение. Общите обеми са спаднали с 2 на сто във всички категории, докато цените са увеличени с 16% като цяло.

Звеното Frito-Lay North America отчете 16% ръст на органичните приходи, подкрепен от увеличаването на пазарния дял и двуцифрения скок на нетните приходи на ключови брандове като Lay’s, Doritos и Cheetos, както и от марки като Sun Chips и PopCorners.

Органичните приходи на PepsiCo Beverages в Северна Америка са се увеличили с 12 на сто, след като Pepsi записа двуцифрен ръст на нетните приходи от продажби, а марки като Gatorade и Aquafina се радват на висок едноцифрен ръст на нетните приходи.

Компанията каза, че очаква годишните ѝ органични приходи за 2023 г. да се увеличат с 8%, спрямо 6% по-ранна прогноза, а печалбата на акция при постоянни валути да нарасне не с 8%, а 9%.

По-рано този месец компанията си постави за цел да създаде 100% рециклируеми, компостируеми, биоразградими опаковки или такива, които могат да се използват повторно, до 2025 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:03 | 25.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още