IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С влак като в приказка – за 8500 долара от Париж до Италианската ривиера

Пътуването включва меню, изготвено от майстор-готвач със звезда „Мишлен“, и музикален акомпанимент

16:39 | 20.12.23 г.
Снимка: Belmond.com
Снимка: Belmond.com

Тръгвате от Париж и се наслаждавате на гледките към Лазурния бряг, преди да се събудите в Италия, а по пътя ви обгрижва майстор готвач със звезда „Мишлен“ – ето това предлага новият машртут на компанията „Белмонд“, която обслужва един от най-луксозните влакове в света – „Венеция Симплон – Ориент Експрес“.

Композицията, известна с линията между Париж и Венеция, тази година ще предложи различно изживяване – двудневно пътешествие до Италианската ривиера. Влакът ще се движи в продължение на два дни през юни, съобщава CNN. През ноември компанията „Белмонд“, която е собственик на влака, спря да поддържа линията си, която свързва маршрута Париж-Венеция с Лондон.  

Въпреки името си новият маршрут няма да стига близо до Венеция, след като през ноември „Белмонд“ спря да поддържа линията Париж-Венеция. Влакът ще тръгне в 3 часа през нощта от Париж, ще мине покрай Дижон, Лион и Авиньон и след това се движи покрай Лазурния бряг, преди да стигне до Лигурската ривиера.

Краят на маршрута е пристанищното градче Санта Маргерита Лигуре в 1 през нощта на следващия ден. Гостите получават превоз до Портофино, където прекарват две вечери в хотел „Сплендидо“, част от портфолиото хотели на „Белмонд“.

Линията е еднопосочна, така че закупилите билет сами избират накъде да поемат след това и как да се върнат.  

Цените започват от 8525 долара за човек за трите нощувки, но високата цена се счита за оправдана от предлагания лукс. Майстор-готвач със звезда „Мишлен“ ще изготвя менюто на пътниците, а вечерите ще бъдат акомпанирани от пианист или суинг банда. Жан Имбер е известен като „готвачът на звездите“, като е готвил за знаменитости от ранга на Мадона, Фарел Уилямс и Омар Си. Печели своята „Мишлен“ звезда за начина, по който се завръща към класически съкровища от националната кухня.

И макар това да е първият път, в който луксозният влак стига до Италианската ривиера, няма да е последният. Планирано е композицията да се движи по тази линия всяка година, като предстои да бъдат потвърдени датите за пътуването през 2025 г.

„Венеция Симплон – Ориент Експрес“ е създаден през 1982 г. от американския предприемач Джеймс Шерууд, който купува оригинални вагони от Compagnie Internationale des Wagons-Lits, когато компанията се оттегля от „Ориент Експрес“, предавайки услугата на националните железници на Франция, Германия и Австрия. Шерууд купува 35 спални и ресторантски вагона, а през май 1982 г. е направено първото пътуване на влака по линията Лондон-Венеция. Вагоните, използвани за композицията, са произведени през 20-те и 30-те години на XX в.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:39 | 20.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още