IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Швейцария е най-добрата страна в света за изграждане на семейно богатство

В топ три на международна класация попадат още САЩ и Сингапур

23:01 | 13.02.24 г. 1
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Най-добрата страна за генериране на богатство в рамките на повече от едно поколение е Швейцария, пише Bloomberg.

Алпийската страна предлага най-добрите възможности в света за семейства, които искат да се установят и да имат достъп до перспективи за най-високи печалби и най-добра кариера за себе си и децата си, сочи индекс на консултантската компания по въпросите на гражданството Henley & Partners. САЩ и Сингапур са съответно на второ и на трето място.

Швейцария има безработица от 2% и там се намират седем от 250-те водещи университети в света, показва изследването. Това я превръща във водеща дестинация за семейства, които искат да изградят богатство и да гарантират добра кариера за децата си.

САЩ също предоставят страхотни перспективи за заетост и несравними възможности за образование с 46 от водещите университети в света. В същото време Сингапур е в центъра на регион с растяща икономика и многобройни възможности в банковата и инженерната сфера, както и с улеснен процес по получаване на визи.

В изследването са взети предвид фактори като перспективи за образование, потенциал за печалби, напредване в кариерата, благоприятни условия за живот, икономическа мобилност и перспективи за работа в 27 страни, за да се направи оценка на възможностите за семейства, които искат да се преместят и да печелят повече.

Авторите на класацията са установили, че обичайно индонезийско семейство, чиято оценка е 25% в родината му, може да повиши вероятността си за успех за следващото поколение до 72%, като получи права за местожителство в САЩ.

По същия начин индийско семейство с оценка 32%, което се премества в Швейцария, би повишило предимството си до 85%.

„Разликите в доходите в световен план до голяма степен се дължат на това в коя страна живеят и работят хората. Изборът на точната страна е от ключово значение за гарантиране на богатство в рамките на повече от едно поколение“, отбелязва Тес Уилкинсън, директор на компанията Henley & Partners Education.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:02 | 13.02.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 4
evlogi
преди 2 месеца
Нашата "освободителка" дали изобщо влиза в топ 100?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още