IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Кралството на планетата на маймуните“ завзе боксофиса с приходи за над 56 млн. долара

Филмът се нарежда на трето място сред най-силните премиери за годината

09:43 | 13.05.24 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: 20th Century Studios
Снимка: 20th Century Studios

„Кралството на планетата на маймуните“ завладя боксофис класацията през уикенда в Северна Америка с приходи за 56,5 млн. долара, съобщава Associated Press, базирайки се на студийни оценки. Това даде необходимия тласък преди един несигурен за кината сезон.

Филмът на 20th Century Studios и Disney, надграждащ рестартираната трилогия от миналото десетилетие, се нарежда на трето място сред най-силните премиери за годината след дебюта за 81,5 млн. дола на „Дюн: Част 2“ в началото на март и за 58,3 млн. долара на „Кунг-Фу Панда 4“ седмица по-късно.

Силното представяне на „Кралството на планетата на маймуните“, с приходи за 129 млн. долара на световно ниво, се случва само седмица след умереното начало на „Каскадьорът“ с Раян Гослинг, който сигнализира, че лятото на 2024 г. вероятно ще отчете сериозен спад след магията на „Барби“ и „Опенхаймер“ през 2023 г.

„Каскадьорът“ спадна до второ място в класацията с приходи за 13,7 млн. долара през уикенда и общо 49,7 млн. долара от премиерата си. Трета позиция зае „Претендентите“ със Зендая, генерирал 4,7 млн. долара през уикенда и общо 38 млн. долара от дебюта си.

Засега тази година, при липсата на силен филм от Marvel в началото на годината, подобно на „Пазителите на галактиката Volume 3” през 2023 г., приходи в боксофиса изостават с 21% към средата на май на годишна база.

Макар че има потенциални блокбъстъри, които звучат като сигурни залози, например „Аз, проклетникът 4“ и „Дедпул & Върколака“ през юли, други като „Фюриоза: Сага за Лудия Макс“ по-късно този месец и „Туистърс“ по-късно през лятото може и да не се представят според очакванията.

Преди време Pixar изкарваше гарантирани хитове, но „Отвътре навън 2“ през юни може да не постигне успеха на първия филм от 2015 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:08 | 13.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Lifestyle виж още

Коментари

Финанси виж още