IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джъстин Бийбър продаде дела си върху музикалния си каталог

Сумата на сделката обаче е неизвестна

13:03 | 25.01.23 г.
Снимка: Getty Images
Снимка: Getty Images

Канадската поп звезда Джъстин Бийбър сключи сделка, с която продава правата над музиката си на Hipgnosis Song Management, инвестиционно дружество, подкрепяно от Blackstone.

Hipgnosis е купила дела на Бийбър от авторски права за публикуване, оригинални записи и сродните права за целия му по-стар музикален каталог, който включва над 290 песни, издадени преди края на 2021 г., каза Hipgnosis в изявление от вторник. Universal Music Group продължава да държи правата върху оригиналния музикален каталог, посочва за Bloomberg запознат със споразумението източник.

Hipgnosis не е предоставила информация за финансовите детайли на сделката. Представители на Бийбър не са отговорили веднага на искането за коментар. Bloomberg съобщи през декември, че делът на Бийбър може да стигне цена от 200 млн. долара.

„Това придобиване се нарежда сред най-големите сделки, сключвани някога от творец под 70 години“, коментира Мерк Меркуриадис, основател и главен изпълнителен директор на Hipgnosis, в изявлението.

Blackstone сключи партньорство с Hipgnosis през 2021 г. и първоначално се ангажира с 1 млрд. долара, за да стартира частен инструмент, наречен Hipgnosis Songs Capital, който да придобива музикални права и да управлява каталози. Кени Чесни, Ленард Коен и Джъстин Тимбърлейк са сред други творци, чиято работа е била купувана от Hipgnosis и Blackstone.

За сделката първоначално съобщи The Wall Street Journal.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:04 | 25.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още