IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Warner Music иска да придобие френската музикална компания Believe за 1,7 млрд. евро

Бъдещата оферта представлява премия от 9,5% спрямо последната цена на затваряне на акциите на Believe от 15,52 евро на 6 март

16:40 | 07.03.24 г.
Снимка: Igor Golovniov/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
Снимка: Igor Golovniov/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Warner Music Group заяви, че планира да отправи оферта за поне 17 евро на акция за Believe, оценявайки френската дигитална музикална компания Believe на 1,65 млрд. евро и надхвърляйки по-ранна оферта за придобиване от консорциум, съобщава Ройтерс.

Потенциалната оферта на американския музикален лейбъл надвишава предложението от 15 евро на акция от консорциум, формиран от най-големите акционери на Believe, което оцени компанията на около 1,52 млрд. евро. Офертата на консорциума бе подкрепена и от борда на директорите на компанията.

Акциите на Believe поскъпнаха с около 6%, достигайки над 2-годишен връх, след като Warner изрази интереса си в четвъртък. Дом на музикални лейбъли като TuneCore, Naïve и Nuclear Blast, Believe бе основана през 2005 г. от Денис Ладегайлери.

При 17 евро на акция индикативната ценова оферта, предложена от Warner, остава под офертната цена от 19,5 евро на акция, предложена от Believe, когато листна книжата си на борсата в Париж през 2021 г.

Бъдещата оферта представлява премия от 9,5% спрямо последната цена на затваряне на акциите на Believe от 15,52 евро на 6 март.

Believe работи с музиканти и музикални лейбъли, за да помогне за изграждането на бранда им чрез социалните медии и да постави работата си на музикални стрийминг платформи.

Компанията е насочена основно към по-малко известни певци извън класацията на най-популярните световните звезди.

„За разлика от чисто финансовата сделка, предвидена от консорциума, сформиран от EQT, TCV и Denis Ladegaillerie... WMG ще предостави на Believe стратегическа подкрепа и финансова стабилност, за да подпомогне развитието и растежа на компанията, включително чрез ускоряване на разширяването ѝ в нови географии“, каза Warner.

Говорител на консорциума не е предоставил незабавен коментар след запитване от Ройтерс.

Warner Music заяви, че очаква информация за надлежна проверка, преди да представи официално предложение за придобиване на френската компания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:40 | 07.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Изкуство и култура виж още

Коментари

Финанси виж още