IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как Саудитска Арабия спира монопола на САЩ в голфа?

Появата на конкурентната организация разразява битка за спонсорите и телевизионните права, каза спортният журналист Георги Филипов

14:28 | 26.08.22 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

С неограничените си финанси Саудитска Арабия иска да спре монопола на САЩ в голфа, правейки свое собствено първенство. Това разказа Георги Филипов, спортен журналист, в ефира на предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

Той отбеляза, че новата организация LIV Golf ще разчита на неограничените финансови възможности на държавния фонд на страната, за да се конкурира с американската PGA Tour.

„Страната от няколко години се опитва да се позиционира глобално чрез спорта, както се вижда от провеждането на няколко големи боксови събития там“, каза Филипов.

"PGA Тour, малко или много, монополизира най-качественото съдържание в голфа. Това, което сега се случва, по принцип се случва рядко в спорта на такова високо ниво. Появява се реална конкуренция в лицето на LIV Golf, която идва със своеобразен празен чек и своите особености, тъй като е свързана със Саудитска Арабия", каза гостът в предаването.

По думите му участниците получават „страхотни бонуси“ при подписване на договорите си - в рамките на 100-150 млн. долара само за участие „за разлика от очаквани кариерни приходи от 50 млн. долара в САЩ - извън наградните фондове, които в PGA Tour възлизаха общо на над 420 млн. долара за последната година“.

Появата на конкурентната организация вече е разделила играчите, каза Филипов. И добави, че се разразява битка за спонсорите и телевизионните права.

Още от разговора може да гледате във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Спорт виж още

Коментари

Финанси виж още