IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

УЕФА потвърди, че Русия е отстранена от квалификациите за Евро 2024

Това лято руският национален отбор не беше допуснат и до турнира Лига на нациите

20:50 | 20.09.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

В подготовката си за жребия за квалификациите за Евро 2024, УЕФА потвърди, че Русия няма да бъде допусната да се състезава във футболния турнир, тъй като нейният национален отбор остава блокиран след нахлуването на страната в Украйна.

„В момента всички руски отбори са отстранени след решението на Изпълнителния комитет на УЕФА от 28 февруари 2022 г., което беше допълнително потвърдено от Спортния арбитражен съд на 15 юли 2022 г.“, потвърди Изпълнителният комитет на УЕФА във вторник. „Следователно Русия не е включена в жребия за квалификациите за Европейското първенство по футбол на УЕФА 2022-24 г.“, добавят от футболната федерация.

Това лято руският национален отбор не беше допуснат до турнира Лига на нациите.

Като част от санкциите срещу Москва кандидатурите на страната за домакин на Евро 2028 и 2032 бяха отхвърлени като невалидни.

В понеделник (19 септември) Москва се обърна към УЕФА с искане да дисквалифицира селекционера на националния отбор на Украйна заради негови коментари относно продължаваща война между двете страни. От Руския футболен съюз изпратиха писмо до УЕФА, обвинявайки Олександър Петраков в дискриминация срещу руснаците и в неспазване на политически неутралитет, според информация на The Guardian.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:35 | 20.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Спорт виж още

Коментари

Финанси виж още