IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Теофил Шиков: След година Out2Bound трябва да е напълно интегрирана в MarketStar

След като българската компания беше придобита от американския гигант, тя ще се фокусира върху набирането на кадри у нас

15:44 | 21.10.22 г.
Снимка: MarketStar България
Снимка: MarketStar България

Какви са амбициите Ви за тази платформа?

- Имаме партньорства с университети, които искаме също да насочим към платформа, така че и студенти да минават обучението. Могат да я ползват и хора, които искат напълно да променят кариерата си или да усъвършенстват уменията си, ако са в началото на своя път. Идеята е поне между 500 и 1000 души да преминават годишно през тази платформа.

От MarketStar твърдят, че виждат в България добра бизнес среда. Предвид настоящите икономически и политически турбуленции у нас колко добра е средата?

- Предвид това, което ние конкретно правим в България, е изключително добра. Този тип сделка е първа по рода си тук спрямо предмета на дейност на компанията, спрямо хората, които търсим, спрямо модела, който те имат като компания, спрямо целите ни. MarketStar е част от една много голяма американска група, която се нарича Wasatch Group, включваща 53 компании. Шефът на подразделението за недвижими имоти на тази група е тук и с него тези дни ще разглеждаме сгради и офиси.

След като планирате разширяване на офис пространството, очевидно няма да заложите на работа от дистанция?

- На този етап няма да се промени моделът на работа на Out2Bound, който е хибриден. Това ще продължи в обозримо бъдеще. След това ще преценим спрямо нуждите на компанията и на клиентите, които ще обслужваме.

MarketStar България независимо ли ще оперира оттук насетне?

- Не, говорим за 100% вливане. Всъщност отговорът е и да, и не. Ще си имаме и нашия списък с клиенти, но също така ще обслужваме големите компании, които са клиенти на MarketStar. Ще запазим доза автономност в това, което правим.

Колко време очаквате да продължи процесът на преход след сливането?

- Процесът е разделен на етапи – първите три месеца, после от трети до шести и накрая от шестия месец до една година. След една година очакваме да сме напълно интегрирани.

Out2Bound не е единственото Ви бизнес начинание през годините. Планирате ли да опитате да създадете нова компания, която един ден също да бъде продадена?

- Не, в момента фокусът ми е върху това, което ни предстои като MarketStar България. Искам да съм изцяло фокусиран там. Възможността, която имаме, съединявайки се с организация от техния ранг, е огромна за нас. Това е атестат за всичко, което сме правили през годините. Имаме много големи амбиции. По принцип сме много амбициозни хора като търговци, а сега имаме още по-големи амбиции с тях като партньори.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:44 | 21.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още