IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Waymo съкращава 8% от служителите си след второ закриване на работни места тази година

През януари компанията-майка Alphabet също съкрати 12 хил. работни места

21:37 | 01.03.23 г.
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Подразделението за самоуправляващи се автомобили на Alphabet Waymo съкрати още служители във втория си кръг от съкращения на работни места тази година. Така компанията се е разделила с 8% от 209-те си служители, съобщава Ройтерс.

Инвеститори и наблюдатели на индустрията са притеснени заради милиардите долари, изливани в технологии за самоуправление в кратък период за комерсиализирането на подобни автомобили.

Rivian Automotive, General Motors и Meta Platforms наред с други американски компании прибягват до съкращения на служители в усилията си за намаляване на разходите на фона на очертаващата се рецесия.

Инвеститорът активист TCI Fund Management съобщи през ноември, че Waymo е най-големият компонент от сегмента Other Bets (Други залози – бел. ред.) на компанията-майка на Google и не е оправдал прекомерната инвестиция.

TCI отбеляза също, че загубите в подразделението трябва да бъдат овладени.

Alphabet съобщи през януари, че ще съкрати 12 хил. работни места, засягащи голям брой служители, които подкрепят експериментални проекти.

Подразделението за здравни изследвания на компанията-майка Verily Life Sciences, съобщи през януари, че е съкратило над 200 служители, или около 15% от работната си ръка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:03 | 01.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още