IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Главният изпълнителен директор на Twitch Емет Шиър се оттегля 

Вече съм баща и съм готов да премина към следващия етап от живота си, казва съоснователят на платформата

09:39 | 17.03.23 г.
Автор - снимка
Създател
Емет Шиър. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg
Емет Шиър. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Главният изпълнителен директор на притежаваната от Amazon.com Inc видео платформа Twitch Емет Шиър ще се оттегли от поста след повече от 16 години в платформата за видео стрийминг на живо, на която е съосновател, съобщи той в четвъртък. 

Президентът Дан Кланси, който е в Twitch от 2019 г., ще поеме ролята на главен изпълнителен директор незабавно, заяви Шиърър в публикация в блога си, като добави, че ще остане като съветник.

Twitch, в която онлайн знаменитости като Тайлър "Нинджа" печелят милиони долари, играейки игри и общувайки с фенове, през последните месеци попадна под остра критика заради намаляването на сумата, която най-големите стриймъри могат да печелят от абонаменти, която по-рано достигаше до 70% от приходите от абонаменти на феновете за техните канали, припомня Ройтерс. 

Според съобщения в медиите ръководителят на отдела за глобалните създатели на съдържание Констанс Найт също е напуснал фирмата миналата година.

След това, през септември, компанията промени политиката си и обяви, че ще позволи на най-големите си създатели да запазят своите 70% от дела на приходите за първите 100 000 долара, а след това да получат стандартния дял от 50%.

„През октомври 2006 г. започнахме да работим върху видео на живо за интернет. Това се превърна в Twitch. Повече от 16 години по-късно вече съм баща и съм готов да премина към следващия етап от живота си", написа Шиър в Twitter в четвъртък.

Шиър е съосновател на платформата за стрийминг на живо Justin.tv, която през 2011 г. се превръща в Twitch и бързо набира популярност в геймърската общност, тъй като позволява на зрителите да изпращат съобщения на играчите и помежду си по време на игра на живо.

Три години по-късно тя бе придобита от Amazon за малко под 1 млрд. долара.

Преди да се присъедини към Twitch, бъдещият топ мениджър Кланси е заемал ръководни длъжности в американската космическа агенция НАСА, Nextdoor и Google.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:39 | 17.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още