IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Walt Disney започва втория кръг от масовите си съкращения

Намаляването на работната сила засяга всички подразделения на американския гигант

23:00 | 24.04.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Walt Disney започна втория кръг от съкращенията на хиляди служители, след като по-рано обяви, че планира да се раздели с около 7000 работници през тази година, пише Bloomberg.

Компанията каза, че ще осъществи съкращенията на три пъти. Първото намаляване на 220-хилядната работна сила на гиганта се случи през март.

Случващото се е част от амбицията на главния изпълнителен директор Боб Айгър да спести 5,5 млрд. долара годишни разходи. Компанията иска да намали ангажимента си към общите развлечения и да даде приоритет на франчайзи и добре познати брандове. Disney Entertainment, където попадат несвързаните със спорта бизнеси с филмово и телевизионно съдържание, стои в центъра на съкращенията.

Намаляването на работната сила всъщност засяга всички подразделения, простирайки се от централата на компанията в Бърбанк, Калифорния, до Кънектикът, където е базирана спортната мрежа ESPN. Почасовите работници в тематичните паркове няма да бъдат съкращавани, обяви компанията.

Третият кръг се очаква преди началото на лятото.

Disney се опитва да ограничи загубата на своята водеща стрийминг услуга Disney+, която дебютира през 2019 г. Оттогава вниманието на Wall Street се пренасочи от ръста на броя на абонатите към зашеметяващите разходи за работата на онлайн видео платформите.

Айгър се завърна начело на компанията през ноември, след като Disney обяви, че има 1,47 млрд. долара тримесечна загуба на стрийминг звеното си, в което попадат още Hulu и ESPN+.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:00 | 24.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още