IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dyson ще изгради завод за батерии в Сингапур  

Компанията ще открие и кампуси за научноизследователска и развойна дейност във Филипините и Обединеното кралство 

09:33 | 03.05.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Гигантът в областта на потребителската електроника Dyson Ltd. ще открие нов завод в Сингапур за производство на батерии от следващо поколение за нови продукти в момент, в който в глобален мащаб увеличава разработването на софтуер, изкуствен интелект и продукти, предава Bloomberg. 

Очаква се новото съоръжение, чиято площ е равна на около 53 баскетболни игрища, да заработи напълно до 2025 г. То е част от текущия петгодишен инвестиционен план на Dyson на стойност 3,4 млрд. долара, се казва в изявление на компанията със седалище в Сингапур в сряда. 

Като част от плана Dyson ще открие и кампуси за научноизследователска и развойна дейност във Филипините и Обединеното кралство. Трите нови обекта ще увеличат инженерния и производствения капацитет на компанията, за да може технологията да бъде пусната на пазара по-бързо, заяви производителят. 

През март миналата година Dyson откри новата си глобална централа в Сингапур и обяви плановете си да инвестира 1,1 млрд. долара в разширяване на изследователския и инженерния си капацитет в града-държава. 
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:33 | 03.05.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още